Nyheter Klimatkrisen

Max får klimatpris från FN

Hamburgerkedjan Max belönas av FN för sitt arbete med att göra verksamheten klimatpositiv.

Publicerad 26 september 2019
Max får klimatpris från FN
Det är hamburgerkedjans arbete med att bli klimatpositiv som belönas av FN. Foto: MAX

I dag meddelades att den svenska hamburgerkedjan Max är en av pristagarna i årets Global Climate Action Award, ett pris som delas ut av en avdelning inom FN.
– Det här är ett mycket viktigt erkännande för vårt klimatarbete, säger Christoffer Bergfors, vice koncernchef på Max Burgers.

Fakta: UN Global Climate Action Awards

FN:s Global Climate Action Awards belönar projekt som arbetar proaktivt för klimatet.Priserna delas ut inom fyra kategorier. Den kategori som hamburgerkedjan Max vann inom heter ”Go Climate Neutral Now” och belönar insatser från individer, företag och regeringar som uppnår verkliga resultat i övergången till klimatneutralitet.Sammanlagt utsågs 15 pristagare i år, läs mer om dem här.

Max vann som enda europeiska företag i kategorin ”Go Climate Neutral Now”. Det är företagets arbete med att göra verksamheten klimatpositiv som belönas. Hamburgerkedjan arbetar på olika sätt för att minska sina utsläpp, samtidigt som man arbetar för att binda redan befintliga klimatgaser genom att plantera träd.

– Jag kan inte tänka mig ett tyngre pris för Max klimatarbete än det vi nu får av FN. Det stärker inte bara oss utan även den gryende rörelsen av klimatpositiva företag, säger Kaj Török, hållbarhetschef på Max.

Övriga vinnare i kategorin var Apple, det indiska IT-företaget Infosys och det brasilianska kosmetikaföretaget Natura Cosméticos.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här