Nyheter Startsidan
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Många brister på Stockholmsrestauranger

Arbetsmiljöverket i Stockholm har varit ute på restaurangräd och hittat allt från olarmade frysar till farligt placerade gasflaskor. Nu hotas fyra restauranger av sammanlagt 330 000 kronor i vite.

Publicerad 23 juni 2010

På restaurangbåten m/s Gerda noterade arbetsmiljöinspektörerna flera allvarliga brister, bland annat i brandskyddet. Brandsläckarna var inte ordentligt utmärkta och personalen visste inte vilka dörrar som var branddörrar. Dessutom förvarades gasflaskor som inte förankrats ordentligt, vilket skulle kunna leda till en allvarlig olycka om de välte.

På restaurang Thai Amari i Sundbyberg saknades bland annat skyddsutrustning som ögonskölj och plan för krisstöd. Inspektörerna noterade även att restaurangens frysrum saknade larm. Det saknades även på Pizzera Pompeji i Märsta och konditori D&E i Solna.

Sammanlagt kräver Arbetsmiljöverket att arbetsgivarna rättar till 19 brister under augusti månad. Annars väntar sammanlagt 330 000 kronor i viten.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.