Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Många anmärkningar på Sörmlandskrogar

Brister i personalliggare, blockerade nödutgångar och unga som inte krävdes på leg. Det var några av de saker som upptäcktes när Sörmlands krogar kontrollerades.

Publicerad 9 maj 2007

I slutet på april fick sammanlagt 30 Sörmlandsrestauranger besök av Skatteverket, kommunen och räddningstjänsten. Ungefär lika många anmärkningar delades ut.
På mer än var tredje restaurang hittade inspektörerna brister i personalliggarna.
– Elva anmärkningar handlade om fel i personalliggare. Det ger en indikation om att det kan förekomma svart arbetskraft, säger Johan Levin hos Sörmlandspolisen till Eskilstuna-Kuriren.

Flera ställen fick anmärkningar för överservering och för att personalen inte lämnat kassakvitton. På två krogar upptäckte inspektörerna nödgångar som var blockerade av grytor och kartonger.

I några kommuner skickades även en grupp 18-åringar ut för att se om restaurangpersonalen bad dem att visa legitimation. Det visade sig att 6 av 17 kontrollerade restauranger serverade alkohol till ungdomarna, trots att de inte kunde styrka sin ålder på något sätt.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här