Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Lyft för hotellens restauranger

Det är ljusa tider för landets restauranger. Bäst går det för restauranger på hotell och konferensanläggningar.

Publicerad 5 december 2014
Lyft för hotellens restauranger
Bra siffror för restauranger på hotell och konferensanläggningar. Foto: Colourbox

Under oktober steg restaurangernas försäljning med 6,1 procent jämfört med samma period året innan. Bäst gick det för restauranger på hotell och konferensanläggningar, som ökade med 7,8 procent. Lunch- och kvällsrestauranger har hittills i år ökat med 5,1 procent jämfört med förra året. Snabbmatsrestauranger och trafiknära restauranger ökade med 4,3 procent.

Om årets sista två månader visar sig gå lika bra, kan 2014 bli det år då omsättningen på restaurangerna ökat mest under hela 2000-talet. Det visar Restaurangindex, som tas fram varje månad av bland andra Statistiska centralbyrån och Visita.

Nya siffror från SCB visar också att antalet sysselsatta inom hotell- och restaurangbranschen ökade med 7 200 personer under 2013. Lönesumman ökade med 7,3 procent jämfört med 2012. Detta gör branschen till den näringsgren som ökar mest, både vad det gäller antalet som jobbar och lönerna.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här