Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Le Croissant tecknade avtal i sista stund

Blockaden kröp allt närmare. Men efter samtal med medlare så skrev ägaren till Le Croissant på avtal med Hotell- och restaurangfacket.

Publicerad 15 september 2006

Med bara någon timmes marginal så tecknade ägaren till Le Croissant avtal med facket. Därmed drar Hotell- och restaurangfacket tillbaka sitt varsel om blockad mot kafét på centralstationen i Göteborg.

– Arbetsgivaren har tecknat ett hängavtal direkt med Hotell- och restaurangfacket. Det tar tid att söka medlemskap i SHR, våra medlemmar kan få gå utan skydd av avtal i två månader. Så vi tecknar hängavtal nu, så får företaget ansöka om att gå med i SHR sedan, säger HRF:s förste ombudsman i Göteborg Dan Fransson.

Av caféets åtta anställda var fyra medlemmar i Hotell- och restaurangfacket innan förhandlingarna om avtal startade.
– Men tre av de andra har kommit och pratat med oss och ska söka inträde nu, säger Dan Fransson.

Sedan ett halvår tillbaka driver HRF i Göteborg en kampanj för att få fler företag att teckna kollektivavtal. Hittills har alla skrivit på innan facket har behövt göra allvar av blockadvarseln.
– Det är bra att det har löst sig, det är inte konflikt vi vill ha utan kollektivavtal för våra medlemmar, säger Dan Fransson.

Läs mer:
Göteborgskrogar varslas om blockad och stäms för förhandlingsvägran. Läs mer här >>
Nytt blockadhot mot krog på Linnégatan. Läs mer här >>

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.