Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Krögare dömd för misshandel

Restaurangen hade problem med ungdomsgäng som hängde i lokalerna och störde. När restaurangägaren skulle köra ut en tidigare portad pojke så gav han pojken en örfil. Nu har restaurangägaren dömts för misshandel.

Publicerad 27 september 2005

Händelsen inträffade på en restaurang i Stockholmsområdet förra hösten. Personalen på restaurangen hade under sommaren haft problem med ungdomsgäng. Ungdomarna satt vid borden utan att beställa någon mat och använde lokalen lite som en ungdomsgård.

Några var mycket störande. De satt med fötterna på borden och spottade på golvet. En av pojkarna blev portförbjuden. Han hade, enligt restaurangägaren, pekat finger åt personalen och kallat ägaren för »blatte«.

Några veckor efteråt dök den portade pojken upp på restaurangen igen. Ägaren bestämde sig för att köra ut honom.
Han tog tag i pojkens armar för att fösa ut honom. Han gav också pojken en örfil med öppen hand.

Pojken blev inte skadad av slaget. Men i lagens mening är örfilen övervåld. Pojken gjorde vid det tillfället inget som hade behövt leda till handgripligheter.
Restaurangägaren ringde själv till polisen efteråt. Han blev polisanmäld och åtalad. Nu har Solna tingsrätt dömt honom för misshandel. Restaurangägaren får villkorlig dom och dagsböter. Han måste dessutom betala ett skadestånd till pojken.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här