Nyheter KNARK

Kroganställda blev av med jobbet efter knarkanklagelser

På en lista över personer som misstänks ha köpt knark fanns krogpersonal i Sundsvall. Nu har tre av dem fått lämna sina anställningar.

Publicerad 17 augusti 2023
Kroganställda blev av med jobbet efter knarkanklagelser
En lista över personer som misstänks ha swishat för knark fanns i polisens förundersökning. Foto: Mostphotos

En lista över misstänkta knarkköpare offentliggjordes i samband med en förundersökning gällande grova narkotikabrott och mordförsök i Sundsvall. Med på listan fanns ett antal kroganställda.

Några av dem arbetade hos Sundsvallskrögaren Jonas Hamlund. I en intervju med P4 Västernorrland säger han att en del av de övertramp som gjorts var så stora att det inte fanns någon annan lösning än att ”de fick avsluta sina anställningar med omedelbar verkan”.  

Jessica Larsson. Foto:
Madeleine Andersson

Hotell- och restaurangfacket har inte kontaktats av någon av de tre anställda, säger ombudsman Jessica Larsson på HRF avdelning Mitt. Facket har heller inte kontaktats av arbetsgivaren.

– Om ett brott begåtts och man vill avskeda personen måste arbetsgivaren varsla den fackliga organisationen. Men vi har inte fått något sådant varsel inskickat till oss, säger Jessica Larsson.

När Hotellrevyn kontaktar Jonas Hamlund skriver han i ett mejl att de anställda valt att säga upp sig själva. Vilken sorts övertramp de anställda skulle ha gjort sig skyldiga till vill han inte svara på, ”med hänsyn och respekt för de individer det berör”.

Henrik Blusi. Foto: Privat

Tidigare i år gick Sundsvallspolisen ut med en lista över personer som skulle portas från krogar, som ett led i arbetet mot narkotika. Men det är inte polisen som spridit de nu aktuella namnen.

– Det var en krimsida på nätet som offentliggjorde listan genom att publicera förundersökningsprotokollet från rättegången. Under förundersökningen tömdes ett antal telefoner. En av dem var en så kallad becknartelefon, där det gick att se vilka som swishat för knark, säger Henrik Blusi, chef för områdespolisen i Sundsvall Timrå.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här