Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Kooperationens anställda får hängavtal

Avtalet KFO Riks är klart. Det gäller bland annat för anställda på Coops serveringar samt personalmatsalar och kursgårdar inom kooperationen.

Publicerad 25 maj 2010

Nytt är att avtalet upphör som eget avtal och blir ett hängavtal på SHR Riks. KFO Riks har legat nära SHR-avtalet redan tidigare. Minimilöner, ob-ersättningar och liknande har varit samma i de två avtalen.
– Avtalet berör ungefär 300 anställda, säger HRF:s tredjeordförande Malin Ackholt som har suttit i förhandlingarna med arbetsgivarorganisationen KFO.

De anställda i kooperationen har fortfarande några unika punkter kvar i avtalet. Bland annat att ledighetsdagar minst varannan vecka ska omfatta lördag – söndag eller söndag – måndag. En annan regel rör utlägget av sommarsemestern. Den ska fortfarande läggas ut under månaderna juni – augusti och inte, som i SHR-avtalet, under maj – september.

KFO-avtalet behåller också sitt försäkringspaket för de anställda, med Kooperationens avtalspension som pensionsförsäkring.
Hängavtalet gäller från den 1 maj i år till den 31 maj 2012.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här