Nyheter konkurs

Konkurserna upp med en fjärdedel

I oktober minskade antalet konkurser bland svenska företag. Men inte i hotell- och restaurangbranschen. Hittills har branschkonkurserna ökat med ungefär en fjärdedel från förra året.

Publicerad 7 november 2017
Konkurserna upp med en fjärdedel
Konkurserna fortsätter ligga högt i branschen. Samtidigt sjunker omsättningen för vissa typer av företag, som kaféer och konditorier. Foto: Colourbox

Hittills i år har 325 hotell och restaurang satts i konkurs. Det är en ökning med 24 procent jämfört med samma period förra året. Ökningen är den största bland alla branscher, visar statistik från kreditupplysningsföretaget UC.
– Vi på UC ser att konkurserna fortsätter att öka i redan utsatta branscher, kommenterar Richard Damberg, ekonom på företaget.

Samtidigt visar åtminstone restaurangbranschen på ökande försäljningssiffror. Restaurangindex, som tas fram av bland andra Visita och SCB, visar att restaurangbranschens omsättning hittills i år ökat med 5,5 procent. Störst är ökningarna bland snabbmatställen och nöjeskrogar, medan personalrestauranger och kaféer minskat något under året.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här