Nyheter Utmärkelse

Kajsa kan bli årets Ledstjärna

Kajsa Bysell, barista och ordförande för HRF:s avdelning Stockholm-Gotland, är en av finalisterna till Folksam LO Pensions pris Ledstjärnan. Priset delas ut till en LO-medlem som gjort skillnad inom till exempel jämställdhet eller schysta arbetsvillkor.

Publicerad 24 oktober 2019
Kajsa kan bli årets Ledstjärna
Kajsa Bysell, till vänster, kan blir årets Ledstjärna. Här tillsammans med Tseegii Byambadorj, till höger, under en fackkurs på mongoliska. Foto: Elis Hoffman

Grattis!
– Tack så mycket! Det var lite chockartat. Jag hade helt glömt bort att jag var nominerad!

Hur känns det?
– Jag är superglad. Det var jättekul att det var så mycket kvinnor som var nominerade. Och åldersspannet var stort. Det gör mig glad.

Om Ledstjärnan

  • Det är första gången Folksam LO Pension delar ut sitt hållbarhetspris Ledstjärnan.
  • Tanken är att lyfta fram engagemang inom hållbarhet, som till exempel jämlikhet, jämställdhet, miljöfrågor eller arbetsvillkor.
  • Priset delas ut till en LO-medlem som verkligen gjort skillnad inom något av ovanstående områden.
  • Årets Ledstjärna utses den 19 november. Vinnaren får 50 000 kronor.
  • Tanken är att priset ska delas ut vartannat år. Övriga finalister är Bennet Justusson från Byggnads, Michelle Malmberg från Livs, Madelene Risberg Persson från Kommunal och Berit Starkenberg från Livs.

Vad driver dig i ditt fackliga arbete?
– Jag har alltid stått för att vi måste lyfta de svaga, dem som man inte så ofta pratar om. Jag tror på inkludering och att alla ska ha en röst. Jag tror att bildning är det viktigaste verktyget vi har, och det är viktigt att möjliggöra utbildning för alla utifrån deras behov. Att bryta språkbarriärer, se dem som möjligheter i stället för hinder. Ju fler som bildas, desto fler kan hjälpa andra. Jag tror också att vi måste komma ifrån den traditionella synen på organisering, att det bara handlar om uppsökerier på arbetsplatser. När vi kommer ut dit folk är, som kvinnoföreningar, så ger det jättemycket.

Vad skulle det betyda för dig om du vinner?
– Jag tycker egentligen att det är lite konstigt att få ett pris för ett fackligt engagemang. Alla fackliga borde få det priset. För mig skulle det betyda att det arbete som vi har gjort, som jag har varit med och drivit, faktiskt betyder något. Det skulle ge lite mer styrka i att fortsätta det vi håller på med.

Nomineringen

”Kajsa Bysell, Hotell- och restaurangfacket, har sedan många år varit fackligt aktiv. Som ordförande för avdelningen Stockholm-Gotland är Kajsa en känd organisatör, som bland mycket annat värvar medlemmar, är kursledare för nya fackliga medlemmar och utbildar förtroendevalda. Hon anordnar också facklig utbildning på mongoliska för kvinnor från Mongoliet som arbetar som lokalvårdare. Kajsa är dessutom drivande i att bilda fackklubbar runtom på sin avdelning.”

Nyheter MEDLEMSMÖTE

HRF möter medlemmar på Scandic

Scandic är en stor arbetsgivare med många HRF-medlemmar. Den här veckan är de i fokus för ordförande Malin Ackholt.

Publicerad 24 september 2020 2 kommentarer
HRF möter medlemmar på Scandic
HRF:s ordförande Malin Ackholt möter medlemmar på Scandic digitalt. Foto: Peter Jönsson

Under veckan arrangerar Hotell- och restaurangfacket flera digitala möten för medlemmar på hotellkedjan Scandic. Tanken är att medlemmarna ska få diskutera bland annat framtiden för branschen och den kommande avtalsrörelsen med förbundets ordförande.

– Vi måste hitta sätt att ha samtal och diskussioner med medlemmar trots att det pågår en pandemi. Det kommer inte att ersätta möten IRL. Det här är ett komplement, som säkert kommer att fortleva även efter corona, säger Malin Ackholt.

Intresset för de digitala medlemsmötena har varit stort. Hittills har mer än 70 medlemmar deltagit.

– Många upplever det intressant att höra hur kollegor på andra arbetsplatser har det. Sedan kan det komma upp en del individärenden som vi inte kan lösa där, men där vi kan lotsa vidare, säger Malin Ackholt.

Nu tittar HRF på möjligheterna att hålla liknande möten på andra arbetsplatser.

– Sedan har vi fått önskemål om att köra på engelska på Scandic, så det förbereder vi för, säger Malin Ackholt.

Nyheter forskning

Skolan ska ta kampen mot sextrakasserier

Hur kan hotell- och restaurangutbildningarna hjälpa elever att hantera och förebygga sexuella trakasserier senare i arbetslivet? Det ska forskare vid Linnéuniversitet ta reda på med hjälp av pengar från branschens forskningsfond BFUF.

Publicerad 22 september 2020 Kommentera
Skolan ska ta kampen mot sextrakasserier
Många av branschens yrken är extra utsatta för sexuella trakasserier. Nu ska forskarna försöka ta reda på hur skolan kan hjälpa framtida medarbetare att förebygga och hantera problemet. Foto: Colourbox
Maria Hedlin. Foto: Linnéuniversitetet

Statistik visar att hotell- och restauranganställda tillhör de grupper som är mest utsatta för sexuella trakasserier i yrkeslivet. År 2015 vittnade nästan 16 procent av de branschanställda i Arbetsmiljöverkets undersökning om att de sextrakassererats av andra än chefer och kollegor någon gång det senaste året. Motsvarande siffra inom handeln var 6 procent.

Nu ska forskare vid Linnéuniversitetet hitta sätt för hotell- och restaurangutbildningarna att hjälpa framtida branschanställda att förebygga och hantera problemet.
– Sexuella trakasserier i hotell- och restaurangbranschen är ett problem som varit känt sedan länge, och både bransch och fack har försökt komma till rätta med det. Vår tanke är att utbildningarna ska kunna hjälpa de framtida medarbetarna att förebygga problemet, säger Maria Hedlin, professor i pedagogik och projektledare för studien.

Tillsammans med kollegan Eva Klope, lektor i pedagogik, ska hon nu intervjua elever som går tredje året på något av gymnasiets hotell- och restaurangprogram.
– Vi tror att det är en stor del av dem som redan fått en del erfarenhet från branschen, kanske genom sommarjobb eller extrajobb, säger Maria Hedlin.

Fakta: Forskningsprojekten

BFUF beviljar varje år medel till forskning som syftar att stärka branschen och dess anställda. Fonden är grundad och finansieras gemensamt av HRF och Visita. Vid den senaste utlysningen beviljades fem projekt sammanlagt 6,7 miljoner kronor. Dessa var:

  • Kompetent, kunnig och stolt: Lärande som varumärkeslöfte i besöksnäringen. Luleå tekniska universitet.
  • Social hållbarhet för framtida medarbetare inom hotell- och restaurang. Linnéuniversitetet.
  • The new ’normal’ and the changing value of tourism education. Högskolan Dalarna.
  • Boosting the sustainable food choice to reduce climate footprint at winter tourism destinations. Högskolan Dalarna.
  • Supporting adoption of climate-smart solutions with lab-based experimental social science. Mittuniversitetet Östersund.

Hon berättar att idén till projektet kommer från utbildningen för yrkeslärare, där hon och Eva Klope undervisar.
– Vi har fått höra att många av yrkeslärarna tycker att sexuella trakasserier är ett knepigt ämne att ta upp med eleverna.

Projektet ska pågå hela nästa år och beräknas vara klart våren 2022. Det är ett av fem forskningsprojekt som nyligen fått medel av BFUF, besöksnäringens forsknings- och utvecklingsfond.

Ur temat Coronakrisen
Nyheter arbetsmiljö

HRF ska granska arbetsmiljö digitalt

Hotell- och restaurangfackets regionala skyddsombud börjar nu med digitala arbetsmiljöbesök. Målet är att få till ett fungerande arbetsmiljöarbete även i coronatider.

Publicerad 22 september 2020 Kommentera
HRF ska granska arbetsmiljö digitalt
Videosamtal ska hjälpa Hotell- och restaurangfackets regionala skyddsombud att fortsätta sitt arbete även under coronapandemin. Foto: Kent Eng, Colourbox
Kent Johansson. Foto: Jann Lipka/HRF

Coronapandemin har gjort det svårt för Hotell- och restaurangfackets regionala skyddsombud att utföra sitt uppdrag. För att inte arbetsmiljön ska bli lidande börjar förbundet nu med digitala RSO-besök, i form av videosamtal med arbetsgivarna.

Kent Johansson, ombudsman på HRF som har tagit fram modellen, ser flera fördelar.
– En fördel är att vi rent praktiskt kan få fler besök genomförda. Vi plockar bort massvis med restid, säger han.

En annan fördel är att besöken blir noggrant utförda, säger Kent Johansson.
– Det finns självklart fysiska arbetsmiljöproblem som man riskerar att missa när man inte kan göra en okulär besiktning, men det finns många saker som man inte behöver gå runt för att upptäcka. Till exempel i det systematiska arbetsmiljöarbetet. Det är oftast större problem än de rent fysiska, säger Kent Johansson.

Ingår i temat: Coronakrisen 86 artiklar

Alla artiklar i temat (83 till)
Fråga om jobbet.
99
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här