Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Kaféer och krogar omsatte 100 miljarder

Restaurangbranschen fortsatte att gå bra även i december, och helåret 2012 slutade med rekordomsättning: 100 miljarder kronor.

Publicerad 5 februari 2013

SCB:s Restaurangindex visar att kaféer och konditorier fortsatte att öka sin omsättning, med en slutspurt under årets sista månad. Fikandet gav en ökning för helåret 2012 på 10,5 procent jämfört med omsättningen året innan. Motsvarande siffra för den vanligaste företagstypen,  lunch- och kvällsrestauranger, var 4,1 procent. Sämre gick det för personalrestauranger, den enda kategori som minskade. De omsatte 5 procent mindre under 2012.

Den genomsnittliga ökningen av restaurangbranschens omsättning slutade på 4,5 procent 2012. Sett i kronor är det en ökning med cirka 4,6 miljarder. Omsättningen för 2012 slutade på strax över 100 miljarder kronor. Det är första gången någonsin som restaurangbranschen passerar 100 miljarders-strecket, enligt uppgifter från Visita.

Om statistiken

Restaurangindex publiceras varje månad. Uppgifterna tas fram i samarbete mellan Statistiska centralbyrån, Visita och andra branschorganisationer. Siffrorna avser försäljningsvolym och visar förändringen i omsättning efter korrigering för priseffekter.

Läs mer…

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.