Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Inget gift i flygkök på Arlanda

Nya provtagningar i flygköket på Arlanda visar att det inte finns gift i väggarna. Anställda på LSG Sky Chefs och passagerare som ätit SAS flygmat har inte utsatts för någon fara.

Publicerad 14 mars 2002

En anställd på LSG som blivit sjuk misstänkte att det berodde på att det fanns fanns giftiga iscocyanater i väggarna på LSG, företaget som lagar mat till SAS flygpassagerare. Efter en artikel i Aftonbladet blev flera anställda oroliga.
Nu har Institutet för kemisk analys i Hässleholm undersökt prover från sju ställen i huset. Provresultaten visar inga spår av de cancerframkallande isocyanaterna.
? Vi kommer att se till att de anställda blir informerade så fort vi vet något mer, säger ombudsman Dan Fransson på Hotell- och restaurangfacket i Uppsala.
Men arbetsmiljön på LSG får annan kritik av facket. Miljöproblemen återstår fortfarande med fukt, mögel och trångboddhet.
När flygköket LSG Sky Chef byggdes 1999 fick de byggnadslov för beräknad årsproduktion av färdiglagad mat upp till 1 000 ton och för 200 anställda. I dag finns 600 anställda i samma byggnad och de lagar tre gånger så mycket mat.

Läs mer:
Aftonbladet: Farliga gifter där SAS lagar mat. Läs artikeln här>>

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här