Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Inget beslut om a-kassan i dag

Det blir inte något beslut om den nya a-kassan i riksdagen i dag. Socialdemokrater och vänsterpartister kräver att förslagen om ändringar i a-kassan ska utredas grundligare.

Publicerad 20 december 2006

Uppdaterad 2006-12-20 13:23
I morse började riksdagsmännen att debattera a-kassan. Men socialdemokrater och vänsterpartister tyckte inte bara att förslaget var dåligt, utan även illa förberett.
Om mer än en tredjedel av riksdagsledamöterna kräver att ett förslag ska utredas mer så måste ett sådant krav följas.

– Man ska ha ordentlig betänketid, tid till eftertanke. Ska man nu ha den här politiken och ska genomföra den får man göra det på ett ordentligt sätt. Ett förslag tar minst ett halvår att tröska igenom, säger Börje Vestlund, HRF-ombudsman och socialdemokratisk riksdagsledamot.

– Vi har ett system där man ska höra efter vad parterna säger först. Att snabbt kalla samman ett litet möte med några är inte alls samma sak. Det kan behövas en dialog, där man träffar remissinstanserna många gånger, säger han.

Börje Vestlund tror inte att en förlängd beredningstid kommer att förändra regeringens förslag.
– Min bedömning är att det inte kommer att ändras. Men det kan vara bra ändå. De lär sig ett sådant agerande kommer man inte med när det rör en sådan viktig fråga.

Nu får arbetsmarknadsutskottet tillbaka a-kassefrågan på sitt bord, för »ytterligare beredning«, som det heter. Men den beredningen blir kort.

Om en tredjedel av riksdagsledamöterna röstar igenom en så kallad återförvisning av ärendet så planerar arbetsmarknadsutskottet att ha ett kort extra sammanträde under kvällen och lämna över förslaget till riksdagen för beslut i morgon, torsdag.
En återförvisning kan bara begäras en gång.

Läs mer:
Nya a-kassan slår hårt mot säsongsarbetare. Läs mer här >>
»Vi höjer bara med den av regeringen pålagda avgiften«. Läs mer här >>

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här