Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Inget avtal på Maranatas hotell

För mat, husrum och 500 kronor i månaden har litauiske Igoris jobbat halvtid på Maranatas hotell i Stockholm. Skandal, säger Per Persson, andre ordförande i HRF, om förhållandena på det avtalslösa hotellet.

Publicerad 19 november 2007

I sex år har Igoris Serovas från Litauen arbetat runt fyra timmar per dag med att städa och tvätta på hotell Pilgrimshem i Stockholm. För det har han fått 500 kronor i månaden samt mat, husrum, kläder och några resor av församlingen Maranata som driver hotellet.

Nu är Igoris uppsagd. Orsaken är att han skaffat en egen bostad utanför församlingen och att ett av hans tre barn börjat på dagis.

Att familjen vill lämna församlingen är ingen giltig orsak till uppsägning, menar facket, som nu ska kontakta hotellet.
? Det är skandal att människor råkar ut för det här överhuvudtaget i Sverige i dag, säger Per Persson, andre ordförande i Hotell- och restaurangfacket, till SVT:s Rapport.

Hotell Pilgrimshem har ett 20-tal församlingsmedlemmar som arbetar under samma villkor som Igoris. Hotellet saknar i dag kollektivavtal.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.