Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

I dag träffar HRF medlare från Medlingsinstitutet

I eftermiddag träffar HRF de medlare som utsetts av Medlingsinstitutet för att lösa konflikten mellan HRF och arbetsgivarna, SHR.

Publicerad 2 maj 2007

Efter att förhandlingarna mellan HRF och SHR stupade på målinjen i förra veckan har tre medlare från Medlingsinstitutet kallats in. Medlarna är Bengt KÅ Johansson, Olle Hammarström och Gunilla Runnquist. HRF träffar dem under eftermiddagen i dag, onsdag.

Både HRF och arbetsgivarna SHR är angelägna om att göra allt för att få ett avtal klart innan HRF:s strejkvarsel träder i kraft den 9 maj. Lyckas de inte kan 18 arbetsplatser tas ut i strejk.

Parterna hade lyckats komma överens på alla punkter utom den som handlar om lönen. Det skilde 85 kronor mellan HRF:s och SHR:s slutbud.
Totalt handlar det från HRF:s sida om 2 520 kronor på tre år, medan SHR:s slutbud låg på 2 435 kronor.
Bägge parter verkar dock eniga om att försöka få till stånd ett avtal utan att det ska behöva bli strejk.

-Nu träffar vi medlarna som Medlingsinstitutet har utsett. Vår grund är alltid förhandling. Om vi inte lyckas med våra förhandlingar kan strejk bli en möjlig utgång, säger HRF:s avtalssekreterare Mats Hansson.

Han tillägger att det är värt att låta 1 000 personer gå ut i strejk för 85 kronor i månaden:

-Tar vi inte den här fajten kommer vi att komma ytterligare på efterkälken. Våra medlemmar är inte betjänta av det. Om det fortsätter som nu kan våra medlemmar inte leva på sin lön. Vi har inte råd att tappa mer i förhållande till andra grupper, säger Mats Hansson.

Om parterna inte lyckas komma överens kan över 1 000 personer på 18 arbetsplatser i Stockholm, Göteborg och Malmö tas ut i strejk den 9 maj.

Läs mer:
Fler artiklar om avtalsrörelsen här >>

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här