Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

HRF:s synpunkter syns inte i nya alkohollagen

Det blev ingen 18-årsgräns för anställda som serverar alkohol. Och nattklubbarna kan fortsätta att vara öppna till fem på morgonen.

Publicerad 18 januari 2010

I förra veckan släppte regeringen sitt förslag till ny alkohollag. Hotell- och restaurangfacket har varit en av remissinstanserna för alkoholutredningen, som ligger till grund för lagförslaget. HRF var i stort sett positiva till utredningens förslag, men förbundet hade också några egna idéer. Regeringen verkar inte tagit något större intryck av dem i det slutliga lagförslaget.

Regeringen föreslår att den som är serveringsansvarig ska vara minst 20 år. Bra tycker HRF, som gärna hade kompletterat med en 18-årsgräns för den som serverar och säljer alkohol.

HRF anser att länsstyrelsen ska ta hand om serveringstillstånden igen. Men enligt lagförslaget så fortsätter tillstånden att vara en fråga för kommunerna. De ska dock få enhetliga riktlinjer för sin bedömningar.

HRF hade, liksom Rikspolisstyrelsen, föredragit att regeringen ställt sig bakom utredningens förslag om att begränsa utskänkningstiden till 03.00. Nu blir det inte så, utan nattklubbarna får också i framtiden möjlighet att hålla öppet till 05.00 på morgonen.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här