Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

HRF startar dubbelklubb för Gävles två Scandic-hotell

I Gävle finns det två Scandichotell, men bara en arbetsplatsklubb. I förra veckan bildade HRF-medlemmar på de båda hotellen nämligen en gemensam fackklubb och valde hotellreceptionisten Linda Svärd till ordförande.

Publicerad 28 oktober 2008

Hur kom det sig att det blev en dubbelklubb?
– Vi har ju alla jobbat tillsammans uppe på Scandic Väst efter branden på Scandic CH 2005. Vi har samma chefer för båda hotellen och många anställda jobbar på båda. Restaurangpersonalen skiftar till exempel mellan hotellen varannan vecka och vi har gemensam bokning, säger Linda Svärd.

Hur stor är klubben?
– Vi är ungefär 50 medlemmar, men håller på att bli fler genom att alla har blivit uppmanade att värva en kompis. Det känns som om folk har blivit mer nyfikna och intresserade av facket efter att vi bildat klubb.

Har båda hotellen folk i klubbstyrelsen?
– Ja, vi är sex stycken, en från varje hotell och varje avdelning. Städ, restaurang och reception.
Vi ska försöka variera möteslokalerna så att alla kan gå på mötena.

Vad blir klubbens första uppdrag?
– För att komma igång tänkte vi börja med att gå igenom anställningarna på hotellen. Det är många som är tillfälliga och extra vid behov. Vi ska se om det skulle gå att göra fler fasta tjänster.

Bildtext: Delar av den nya styrelsen. Från vänster: Margareta Ström, ordförande Linda Svärd, Iréne Hansson och Tony Dahlenlund. Styrelsen är en interimstyrelse, och väljs formellt på klubbens årsmöte våren 2009. Foto: Pernilla Wahlman.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här