Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

HRF-medlemmar väljer vänster

Om medlemmarna i Hotell- och restaurangfacket ensamma fick avgöra valet på söndag så skulle det bli en kraftig majoritet för socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet. Det visar en medlemsundersökning som förbundet låtit göra.

Publicerad 12 september 2006

Hela 62,4 procent av de tillfrågade skulle rösta på något av de tre partierna i vänsterblocket. Starkast stöd får socialdemokraterna med 44,2 procent följt av vänsterpartiet med 9,6 och miljöpartiet med 8,5 procent.

Näst största parti skulle dock moderaterna bli med 17,1 procent medan folkpartiet skulle få 6,9 procent av rösterna. Centerpartiet och kristdemokraterna skulle hamna utanför riksdagen eftersom de inte skulle komma över fyraprocentsspärren.

Svaren tyder på att valdeltagandet bland de hotell- och restauranganställda blir högt. Åtta av tio säger att det är helt säkert eller mycket troligt att de tänker rösta.

Resultatet visar också att socialdemokraterna har sitt allra starkaste stöd på flygplatserna där varannan medlem skulle rösta på det partiet. Moderaterna har störst stöd bland barpersonal och anställda på konditorier, 17 respektive 15 procent, medan 7 procent av medlemmarna på bingo- och bowlinghallar skulle välja folkpartiet.

Vänsterpartiet har flest anhängare på kasinon, bingo- och bowlinghallar, 8 procent, medan miljöpartiet ligger bäst till hos barpersonal, 6 procent.

Undersökningen har gjorts av HRF i samarbete med Novus Opinion under perioden 4-8 september i år. Drygt 2 000 medlemmar har svarat.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här