Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

HRF förbereder för strejk

Medlarna kommer inte med några nya bud och HRF väntar på att SHR ska höra av sig. På måndag blir det strejk om inte söndagen bjuder på några öppningar i förhandlingsarbetet.

Publicerad 12 maj 2010

Måndag den 17 maj klockan 04:00 börjar strejken för anställda på 19 arbetsplatser i 
Stockholm, Göteborg och Malmö. På söndag har parterna en sista chans att undvika konflikt och återgå till förhandlingsbordet.
Hotell- och restaurangfacket har kallat in sin förhandlingsdelegationen under söndagen och medlarna har också lovat att vara anträffbara.

Fram tills dess ägnar sig fackförbundet åt att planera och ladda inför en eventuell strejk.
– I kväll har vi möte för alla 321 förtroendevalda i Stockholm och ska informera och stötta dem, berättar Per Persson på HRF:s Stockholmsavdelning.

Det är ofta de förtroendevalda som får ta smällen när arbetsgivarna blir arga på facket. De senaste 4-5 månaderna har avdelningen fått 50 nya förtroendemän, så många behöver stöd från förbundet.

Även i avdelning Karlstad har förberedelserna börjat.
– Vi har gått från våning till våning på flera hotell. Vi har värvat många på ett Scandic-hotell i Karlstad, så där har vi nästan hundraprocentig anslutning. Under veckan som kommer så fortsätter vi att informera, säger ombudsman Peggy Nyholm.
Arbetsplatserna i Karlstad tas ut i strejk först den 24 maj, om konflikten inte är löst innan dess.

Många nya medlemmar

Sedan den 3 maj har 366 personer gått med i Hotell- och restaurangfacket. Flest nya medlemmar har avdelningarna Stockholm, Väst och Syd fått.

Avdelning
Antal inträden i maj
Stockholm-Gotland137
Väst59
Syd55
Sydost31
Karlstad28
Mälardalen
25
Mitt19
Nord12

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här