Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

HRF anmäler hotfull krögare

En arbetsgivare på en restaurang i Visby har uppträtt hotfullt och kastat saker mot personalen. Hotell- och restaurangfacket har anmält arbetsplatsen till Arbetsmiljöverket.

Publicerad 22 november 2013

Gråtande personal har kontaktat facket och berättat om ohållbara arbetsförhållanden på en restaurang i Visby. Arbetsgivaren, som också är ägare, har missbrukat alkohol på arbetsplatsen, uppträtt hotfullt och kastat saker mot de anställda. Restaurangen har hela tiden hållit öppet som vanligt.
– Situationen har varit katastrofal, säger ombudsmannen Conny Werner från HRF:s avdelning Stockholm-Gotland.

Personalen kontaktade facket för första gången i maj 2013. Vid tre tillfällen har Conny Werner besökt restaurangen. Alla tre gångerna har arbetsgivaren lovat att vidta åtgärder, men ingenting har hänt.
– Ägaren har lovat att söka hjälp, men missförhållandena har fortsatt.

I mitten av november anmälde HRF därför arbetsplatsen till Arbetsmiljöverket. Än har verket inte gjort något besök på restaurangen.
– Hör jag något från personalen om att detta fortsätter kommer jag att lägga ett skyddsstopp, som Arbetsmiljöverket måste ta ställning till, säger Conny Werner.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här