Nyheter Förhandling
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Hotell tar över städare från ISS

Efter att hotellstädare anställda av företaget ISS tvingats gå ner i arbetstid, väljer Clarion Hotel Stockholm att avsluta samarbetet med företaget och själva anställa städarna - på heltid.

Publicerad 2 oktober 2013
inlinebild
Susanna Ståhl, vd för Clarion Hotel Stockholm. Foto: Clarion Stockholm

– Vi har jobbat med de här städerskorna i många år. Vi är ett ansvarsfullt företag som tar hand om vår personal och vill att de ska må bra, säger Susanna Ståhl, vd för Clarion Hotel Stockholm.

I slutet av sommaren fick ISS-anställda städare på Clarion Hotel Stockholm, Hilton Slussen och Scandic Sergel Plaza välja mellan att gå ner i arbetstid till 75 procent eller att bli uppsagda. I samband med det valde Clarion Hotel Stockholm att säga upp kontraktet med företaget.
– Vi har under en tid funderat på att ta över städningen i egen drift och i samband med den situation som råder blev det ännu mer självklart, säger Susanna Ståhl.

När kontraktet löper ut blir städarna anställda direkt av hotellet och de som tidigare arbetat heltid ska få tillbaka sina timmar. Kontraktet upphör vid årsskiftet, men Susanna Ståhl säger att de gärna ta över personalen så snart som möjligt.
– Vi vill gärna skynda på processen, men förhandlingar pågår så vi får se.  
 
Susanna Ståhl betonar att samarbetet med ISS fungerat bra. Men samtidigt känner hon inte igen bilden som företaget ger av att det är hotellens krav på städning under ett fåtal timmar, som gör att personalen måste gå ner i arbetstid.
– Vi tror att det går att hitta praktiska lösningar som fungerar för alla parter, men vi har valt att lösa situationen så här.

På HRF:s Stockholmsavdelning bekräftar man att Clarion Hotel Stockholm begärt förhandling för att kunna ta över personalen.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.