Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

”Heltid ska vara norm”

Nöjesparker, flygcatering och restauranger -- LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson gav rikliga bevis på att han gjort grundlig research i branschen.

Publicerad 8 november 2014
”Heltid ska 
vara norm”
LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson talade på HRF:s kongress. Foto: Stig Hammarstedt

LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson besökte HRF:s kongress under eftermiddagen. Arbetarrörelsens första år var en röd tråd i LO-ordförandens tal.
– Om jag frågar er 130 år senare, har ni samma värde som andra, vad svarar ni då?
– Ja! svarade kongressen.
Karl-Petter Thorwaldsson tog också upp arbetsmiljön i branschen, med flera exempel från både flygcatering och hotell, som han har varit ute och besökt.
– Ni har en arbetsmiljö och arbetsvillkor som andra grupper inte skulle acceptera. Ett sånt arbetsliv ska vi inte ha i vårt land. Vi ska kämpa för att förbättra villkoren.

Lika lön för likvärdigt arbete, bort med visstidsanställningar, heltid som norm och en tryggare sjukförsäkring var några av Karl-Petter Thorwaldssons krav som fick kongressen att applådera.

Han tackade för att fick komma och besöka kongressen, och förklarade att HRF var det som procentuellt ökade mest av LO:s förbund.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Fråga om jobbet.
107
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här