Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

”Heltid ska vara norm”

Nöjesparker, flygcatering och restauranger -- LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson gav rikliga bevis på att han gjort grundlig research i branschen.

Publicerad 8 november 2014
”Heltid ska 
vara norm”
LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson talade på HRF:s kongress. Foto: Stig Hammarstedt

LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson besökte HRF:s kongress under eftermiddagen. Arbetarrörelsens första år var en röd tråd i LO-ordförandens tal.
– Om jag frågar er 130 år senare, har ni samma värde som andra, vad svarar ni då?
– Ja! svarade kongressen.
Karl-Petter Thorwaldsson tog också upp arbetsmiljön i branschen, med flera exempel från både flygcatering och hotell, som han har varit ute och besökt.
– Ni har en arbetsmiljö och arbetsvillkor som andra grupper inte skulle acceptera. Ett sånt arbetsliv ska vi inte ha i vårt land. Vi ska kämpa för att förbättra villkoren.

Lika lön för likvärdigt arbete, bort med visstidsanställningar, heltid som norm och en tryggare sjukförsäkring var några av Karl-Petter Thorwaldssons krav som fick kongressen att applådera.

Han tackade för att fick komma och besöka kongressen, och förklarade att HRF var det som procentuellt ökade mest av LO:s förbund.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.