Ur artikelarkivet Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Här bjuder chefen på specialskor

Ett arbetsmiljöproblem är svårt att komma undan: springet på hårda golv. Marica Zeba, Carolina Hansson, Vedrana Jakesevic och de andra på hotell Conrad testar skor med specialsula.

Publicerad 20 maj 2008

På hotell Conrad i Karlskrona har personalen fått arbetsskor som gör att de vaggar fram som stolta massajer.
– I början är det väldigt svårt. Det tar ett tag innan man slutar snubbla, säger Carolina Hansson som är driftsansvarig på hotellet.

Skorna har mjuka, kraftigt rundade sulor som ska tvinga bäraren till bättre hållning. Eftersom det är svårt att hitta balansen i dem får musklerna i rygg och rumpa jobba, berättar Irene Wenström som är ägare till hotell Conrad.

Ett par skor är dyra, de kostar en bit över 2 000 kronor. Men Irene tycker att det är värt pengarna.
– Jag betalar gärna, så länge de används. Det är så viktigt att de anställda har bra skor när man springer som man gör i den här branschen, säger hon.

Receptionisten Vedrana Jakesevic ilar fram och tillbaka mellan reception och frukostmatsal.
– För mig som går mycket på stengolv så gör det skillnad vilka skor man har, säger hon i en paus.
När Vedrana kom tillbaka från en föräldraledighet i höstas, hade de andra på hotellet redan fått skorna. Då tyckte hon att de såg konstiga ut.

Nu har hon liksom de andra i receptionen en modell i svart skinn, medan städpersonalen bär en sandalmodell.
Vedrana berättar att det händer att hon har skorna även på fritiden.
– Men det ser lite konstigt ut till jeans, säger hon.
– Och man kan inte ha dem till kjol. Då ser det ut som om man har tegelstenar på fötterna, säger Carolina.
Trots det skulle hon kunna tänka sig att köpa ett par för privat bruk, om det inte vore för priset.
– Nej, herregud. Jag har aldrig lagt så mycket pengar på ett par skor. Jag har nog faktiskt aldrig lagt så mycket pengar på något klädesplagg.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här