Nyheter Startsidan
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Hallå där, Therese Hulthén

Hotell- och restaurangfackets andre ordförande Therese Hulthén har valts till ny vice ordförande i den europeiska facksammanslutningen Effat, European Federation of Food, Agriculture and Tourism workers.

Publicerad 3 november 2009

Hur känns det?
– Det känns hedrande att bli vald till första vice ordförande för Effat för

 Therese Hulthén
 Therese Hulthén.

fem år framåt. Tillsammans är vi 128 medlemsförbund från 32 europeiska länder med 2,7 miljoner medlemmar inom livs-, lant- och hotell- och restaurangsektorerna. Dessutom är det en helt nyinrättad post så jag kan tillsammans med ordförande och generalsekreterare arbeta från scratch.

Vilka frågor kommer du att driva?
– Styrelsen ska bli mer politisk och aktiv. Mindre av rapporteringar om hur det är nu och mer framåtsyftande. Kongressen pekade ut ett antal arbetsområden framöver där den överskuggande frågan är otrygga, tillfälliga anställningar. Krav på rätten till heltid. En oro för att Lavalfallet smetar av sig på våra branscher.

Vilka är de största utmaningarna för Effat under den närmsta framtiden?
– Jämställdhetsfrågor överlag är stora. På grund av otrygga anställningar blir det allt svårare att rekrytera medlemmar och förtroendevalda samt att upprätthålla kollektivavtalen. Det är samma prioriteringar vi har inom HRF. Det visar hur viktigt det är att samverka internationellt!

Vilka är möjligheterna?
– Jag ser fram emot att arbeta med dessa frågor och att driva påverkan inte bara facklig-politiskt i Sverige utan alla medlemsorganisationer måste driva på sina EU-parlamentariker så vi får direktiv som inte stjälper oss utan bistår oss i kampen för ett jämlikt och rättvist samhälle. Det ska bli jättekul och spännande!

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här