Nyheter forskning

Hallå där, Rebecca Wallin

Rebecca Wallin är receptionist och vice ordförande för HRF:s avdelning Karlstad. Sedan i maj är hon även ny ledamot i styrelsen för BFUF, HRF:s och Visitas gemensamma forskningsfond.

Publicerad 5 juli 2017
Rebecca Wallin. Foto: Thomas Harrysson

Var det självklart att tacka ja?
– Nej. Jag tänkte länge innan jag sade ja. Man måste ju vara insatt, ha rätt kunskap, eftersom man representerar medlemmarna. Sedan kändes det lite konstigt att sitta vid samma bord som Visita. Men jag är inställd på att bevaka medlemmarnas intressen.

Vad kommer du att bidra med till styrelsen?
– Det jag kan bidra med är nog min erfarenhet. Jag har jobbat fackligt i många år och har fått förmånen att sitta med i förbundsstyrelsen. Mitt mål är att lyfta fram medlemmarnas problem och frågor.

Finns det någon branschforskning som du skulle vilja se?
– Det är ju ganska nytt för mig det här, men stress är en jättestor sak i branschen. Det känns som om det finns för lite forskning om det. Sedan tänker jag också på psykisk ohälsa och hot och våld. Det är problem som jag tror drabbar många yrkesgrupper i branschen. De forskningsprojekt som pågår nu är ju redan beslutade om. Några av dem verkade lovande, de kommer nog att kunna komma medlemmarna till gagn.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här