Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Hallå där, Jenny Wrangborg

Kallskänkan, HRF-medlemmen och poeten Jenny Wrangborg gjorde en uppskattad uppläsning på kongressen i dag.

Publicerad 20 november 2011
inlinebild
Jenny Wrangborg är kallskänka, poet och HRF-medlem. Foto: Lisa Castilla

Är det här din första HRF-kongress?
– Ja, fast jag har skrivit motioner till en tidigare kongress men jag var inte själv med. Det kan ha varit den förra. 

Vad handlade motionerna om?
– Det var lite olika saker. Om skolinformation bland annat och något som handlade om stadgarna, jag minns inte exakt.

Om du skulle skriva en motion i dag, vad skulle den handla om?
– Jag vet inte om det skulle bli en motion, men jag tycker att HRF måste ändra på sitt arbetssätt. Jag har lyssnat lite på kongressens diskussioner om försäkringar i dag, till exempel. Sådant är också viktigt, men jag tycker inte att det är inte vår roll. Vi måste flytta ner facket till arbetsplatsen igen.   

Du jobbar inte i branschen just nu?
– Nej, men efter nyår ska jag söka jobb igen. Jag saknar det, inte det jobbiga, men samhörigheten och att ha kollegor igen. Sedan är det faktiskt så att jag skriver bättre efter en arbetsdag när jag är utmattad, än som nu när jag bara sysslar med att skriva.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här