Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Hallå där, Helen Murray

Helen Murray är kallskänka på Gate Gourmet på Landvetter flygplats och deltagare i LO-fackens gemensamma uppsökeriprojekt på flygplatsen.

Publicerad 23 mars 2012
inlinebild
Helen Murray är kallskänka, förtroendevald och skyddsombud på Gate Gourmet på Landvetter flygplats. Foto: Privat

Vad är det för projekt?
– Vi kallar det Landvetterprojektet. Det är en gemensam insats mellan LO och de LO-förbund som har medlemmar på flygplatsen. Förutom HRF är det Fastighets, Handels, Seko och Transport. Dessutom är Folksam med och informerar om försäkringar. 

Vad är målet?

– Det är dels att ta reda på hur många som jobbar på flygplatsen, och hur många medlemmar och förtroendevalda det finns. Sedan vill vi visa upp oss, sprida information om försäkringar och pensioner och propagera för introkurser och medlemsutbildningar. Och så klart värva nya medlemmar och teckna nya avtal!

På måndag kör ni andra omgången, hur har det gått hittills?
– Det har gått bra. Sist tecknade vi ett nytt avtal på sushibaren här, vilket betyder att alla hotell- och restauranganställda på flygplatsen nu har kollektivavtal. Det känns väldigt roligt. Vi fick också nio nya HRF-medlemmar efter förra uppsökeriet. Från början var jag den enda förtroendevalda HRF:aren på Landvetter, och i dag är vi tre. Kanske kan vi bli ännu fler efter måndagen.

Varför är det viktigt att gör gemensam sak med de andra förbunden?

– Det är klart att man kan jobba med uppsökeri på egen hand, men det är väldigt inspirerande att arbeta ihop med de andra. Det är betydligt roligare än att göra det på egen hand.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.