Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Hallå där, Caroline Fri

I dag är det Skyddsombudens dag. Caroline Fri är bingovärdinna och skyddsombud på Idrottens bingo i Mölndal.

Publicerad 22 oktober 2014
inlinebild
Säkerhetsfrågor är en del av Caroline Fris skyddsombudsarbete. Foto: Lars Lanhed

Varför behövs en särskild dag för att uppmärksamma skyddsombuden?
– Den behövs för att belysa att det fortfarande sker dödsolyckor på arbetsplatser och för att vi vet att det finns stora brister i våra arbetsmiljöer. Vi inom Hotell- och restaurangfacket vill särskilt arbeta för att man inte ska bli utsliten vid 45 i branschen, utan kunna jobba hela arbetslivet ut.

Vad gör du som skyddsombud på din arbetsplats?
– Just nu handlar det mest om att centrumet där vi finns ska byggas om. Det gäller framför allt att se till så att det inte blir för mycket buller. Annars jobbar vi mycket med säkerhetsfrågor.

Du har nyligen blivit regionalt skyddsombud också, hur jobbar du då?
– Jag ska vara med på en vecka där vi regionala skyddsombud är ute och gör skyddsronder på arbetsplatser som inte har egna skyddsombud. Eftersom jag är ny kommer jag att få gå dubbelt med någon som är erfaren. Det är ju ganska stor skillnad på en bingohall och ett hotell, till exempel. Jag hoppas att jag kommer att bli positivt överraskad av hur de har det på arbetsplatserna, att det är bättre än vad jag tror.

Firade skyddsombud

Skyddsombudens årliga dag infaller varje år i oktober under onsdagen i EU:s arbetsmiljövecka. Temat för årets arbetsmiljövecka är arbetsrelaterad stress.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här