Nyheter kanelbullens dag

Hallå där, Lotta Johansson

I dag är det Kanelbullens dag. Klockan fem i morse började bagaren Charlotta ”Lotta” Johansson baka.

Publicerad 4 oktober 2021
Hallå där, Lotta Johansson
Lotta Johansson och de andra på Conditori Nordpolen bakar kanelbullar i mängder i dag. Foto: Thomas Harrysson

Hur är läget?
– Det är full fart!

Hur många bullar har ni hunnit baka?
– Det har blivit runt 2 000 hittills. Jag tror att det kommer att landa på runt 2 500. Sedan är det ju lite glutenfria också. Vi har laddat upp med kanelbullesemlor också, och kanelbullekladdkakor och kanelbullepraliner.

Hur många är ni som bakar?
– Vi är åtta bagare på plats. Chefen kom in och förstärkte i morse.

Är det roligt eller jobbigt?
– Det är alltid lite roligt. Det blir på ett annat sätt än vanligt. Det känns som att de här speciella dagarna som firas med mat har blivit lite viktigare de senaste åren. Folk prioriterar att fira lite mer.

Äter du någon bulle idag?
– Ja, det gör jag. Jag bakar helst själv hemma. Jag gjorde lite bullar hemma i går som jag ska baka av efter jobbet i dag. Det räcker inte med att baka hela dagen på jobbet, jag måste baka hemma också. Haha!