Nyheter tävling

Hallå där, Adelajdo Hysa

Nu är Årets sommarjobbare korade. En av vinnarna är kocken Adelajdo Hysa från Grekland som jobbat sin första sommar i Sverige på Falkenbergs Strandbad.

Publicerad 6 oktober 2022
Hallå där, Adelajdo Hysa
Adelajdo Hysa är en av vinnarna i tävlingen Årets sommarjobbare. Foto: Privat

Hur känns det?
– Jag har inte riktigt förstått det än. Det är en stor grej för mig. Jag uppskattar det verkligen, det gör mig mycket glad.

Hur kom det sig att du kom till Sverige?
– Jag kom hit i juli. Min bror jobbade redan här på Strandbaden och han tyckte att jag skulle komma hit och testa. Han sa att det var en bra möjlighet. Jag hade precis gått ut skolan, så jag gjorde det.

Fakta: Årets sommarjobbare

Tävlingen Årets sommarjobbare startades år 2018 av hotellgruppen Svenska Kulturpärlor. Vinnarna får en weekend på någon av Svenska Kulturpärlors anläggningar. Övriga vinnare i år är Saga Björk som arbetat på Jössgården i Sjulsmark utanför Piteå, och Hana Norder som arbetat i receptionen på Quality Hotel Grand i Borås.

Hur har sommaren varit?
– Det har varit en fin erfarenhet. I Grekland jobbade jag på en liten bistro, så det var väldigt olikt det jag var van vid, större kök och så, men det var en bra upplevelse.

Vad händer nu?
– Nu letar jag efter jobb här. Hittar jag inget åker jag nog hem till Grekland, men kommer kanske tillbaka hit nästa sommar igen.

Ur Adelajdos nominering:
”Adelajdo Hysa har nyligen kommit till Sverige från Grekland. Han är en ung kock, med lite erfarenhet från enkla köksuppgifter i Grekland som reste för första gången utomlands för att arbeta hos oss. Ödmjuk, snabb, ordentlig, effektiv och en stor hunger på kunskap. Han har anpassat sig i det sociala väldigt snabbt i ett stort team. Det var länge sedan om ens någonsin vi haft en ung kock som varit så snabblärd!”

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här