Nyheter Startsidan
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Göteborgsavdelningens styrelse avgår

Styrelsen för HRF:s Göteborgsavdelning meddelade på fredag eftermiddag sin omedelbara avgång. Styrelseledamöterna ställer bara upp till omval om förbundets ledningstrio Ella Niia, Therese Hulthen och Malin Ackholt avgår.

Publicerad 20 mars 2009

Via ett internt mejl meddelade styrelsen för HRF:s Göteborgsavdelning att de avgår med omedelbar verkan. Avdelningsstyrelsen tycker att ledningen ägnar sig åt toppstyre, lägger pengarna på fel saker och inte tar vara på medlemmarnas intressen.  
– Det har blivit för mycket. Som vi ser det är det inte längre en demokratisk organisation. Det finns ett toppstyre som har gjort att förbundet har dränerats på kompetens, säger avdelningens ordförande Mats Kjellberg.

Han säger att droppen som fick bägaren att rinna över var tillsättandet av en ny kassör i avdelningen, något som avdelningstyrelsen inte har varit inblandad i.
Förbundsordförande Ella Niia säger dock att rekryteringen gått korrekt till.
– Vi i AU fick uppdraget att utse kassör på delegation av förbundsstyrelsen och kommer att rapportera tillbaka till styrelsen på måndag. Då kan det naturligtvis bli frågor och i så fall diskuterar vi det, säger hon.
Andre ordförande Therese Hulthen tycker att avdelningsstyrelsens beslut att avgå är jättetråkigt.
– Det viktiga är ju att det blir en bra verksamhet för medlemmarna i Göteborgsavdelningen.

I brevet kräver avdelningen att hela arbetsutskottet, det vill säga Ella Niia, Malin Ackholt och Therese Hulthen, ska avgå. Om så inte sker hotar styrelsen med att lägga ner all sin lokala fackliga verksamhet.
Drabbar inte det medlemmarna?

– Man måste sätta det i relation, vi får inga resurser att jobba fackligt. Många jobbar helt ideellt och lägger ner kraft. Om man då känner sig motarbetad av sin egen ledning så tappar man sugen, säger Mats Kjellberg.

Vad händer nu?

  • Måndag den 23 mars har HRF:s förbundsstyrelse möte.
  • Måndag den 30 mars har HRF:s Göteborgsavdelning årsmöte. Då ska en ny avdelningsstyrelse väljas.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.