Hej Gäst EBBA ANDERSSON

Goda pålägg gör Ebba Andersson på guldhumör

Hon är en av Sveriges bästa skidåkare och får många att bänka sig vid tv:n kalla vinterhelger. När Ebba Andersson laddar med hotellfrukost är smörgåspåläggen viktiga – speciellt den egna senapen.

Publicerad 13 oktober 2023 Kommentera
Goda pålägg gör Ebba Andersson på guldhumör
Ebba Andersson med sin guldmedalj efter damernas skiathlon i skid-VM, februari 2023. Foto: Christine Olsson/TT

Ungefär hur många hotellnätter har du varje år?
– Inte den blekaste. Jag har verkligen ingen aning. Det blir som en vana, man registrerar det knappt. Har man tur får man åtminstone tre dagar hemma per vecka under tävlingssäsongen, men det är i undantagsfall.

Vad är det första du gör när du kommer till hotellrummet?
– Jag brukar alltid öppna och vädra. Få in lite frisk luft, så det känns som att nu är det här mitt place.

Vad måste finnas till frukosten?
– Jag gillar verkligen om det finns nåt gott bröd och goda pålägg. Får jag det och en kopp kaffe är jag nöjd.

På VM i våras släpade
jag med mig en burk senap.

Finns det något du saknar på utländska hotell?
– Kaviar! Jag har det till kokt ägg. Jag tycker det är ett väldigt bra komplement till de där mackorna. På VM i våras släpade jag med mig en burk senap. Jag vill ha det på mina mackor. Jag har en specialare med brunost, rökt skinka, sötstark senap och tunt skivad gurka.

Om du skulle jobba i branschen, vad skulle du göra?
– Jobba någonstans i restaurangen kanske. Både matsal och kök tilltalar mig.
Jag blir förundrad över när man ska göra stora mängder mat. Just det här med beräknandet. Det är nog svårt när man ska bjuda hem kompisar, att försöka tänka ut hur mycket mat det går åt till 6-8 personer.