Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Fuskmisstänkt krögare skyller på personalen

Med hjälp av ett riggat kassaregister samt mängder av returköp tros en krögare i Umeå ha fifflat undan nästan 1,5 miljoner kronor de senaste åren. Själv hävdar han att det är anställda som stulit pengarna.

Publicerad 17 december 2010

Under förra året gjorde Skatteverket flera kontroller på restaurangen i centrala Umeå. Bland annat kontrollerades krogens kassarapporter, som visade sig innehålla en hel del konstigheter.
Till exempel visade rapporterna att restaurangen ofta hade större returer och rättelser än försäljning. Detta inträffade framför allt under de timmar då krogen varit stängd, skriver Västerbottens-Kuriren.

Krogens ägare tillbakavisar Skatteverkets misstankar, och menar i stället att det är personalen som stulit pengar ur kassan. Men det tror verket inte på.
– Enligt ägaren har någon polisanmälan inte gjorts, vilket får anses som märkligt om det varit regelmässiga stölder i över två års tid, säger Mats Sjöblom på Skatteverket till tidningen.

Skatteverket arbetar nu med en polisanmälan mot krögaren.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här