Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Fuskande krögare får åtta månaders fängelse

En krögare i Stockholm har dömts till fängelse för grov ekonomisk brottslighet. Hans rörelse, en tapasrestaurang, hade inkomster på omkring två miljoner kronor som aldrig redovisades för skattemyndigheterna.

Publicerad 24 september 2004

Polis och åklagare började misstänka att allt inte gick rätt till på restaurangen när en skatterevision visade på extremt låga inkomster av försäljningen. Restaurangchefen själv hävdade att han bara tog ut en lön på 6000-7000 kronor i månaden för sitt heltidsjobb.

Men när myndigheterna inspekterade restaurangen upptäckte man att inkomsterna doldes, bland annat genom fiffel med restaurangens kassaapparat. Apparaten hade en specialfunktion som gjorde att krögaren kunde dölja delar av försäljningen som slagits in i kassan under dagen.
Apparaten togs i beslag och krögaren ställdes inför rätta.

Nu har han dömts till fängelse i åtta månader och näringsförbud i fem år för bokföringsbrott, grovt skattebrott och försvårande av skattekontroll.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här