Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Fortsatt kockbrist även 2014

Du som är kock med "gott renommé eller specialistkunskap" -- grattis! Du tillhör en yrkesgrupp som det råder stor brist på under det kommande året, enligt Arbetsförmedlingens nya rapport.

Publicerad 29 januari 2014
Fortsatt kockbrist även 2014
Arbetsmarknaden behöver fler välmeriterade kockar. Foto: Colourbox

Restaurangnäringen förväntas fortsätta att växa under året, liksom andra branscher i den privata tjänstesektorn. Speciellt i storstadslänen kommer det att finnas gott om arbete, för den som har rätt profil.
De senaste årens kockbrist fortsätter. Kockar tillhör vad Arbetsförmedlingen kallar ”paradoxyrken”. De kockar som finns uppfyller inte arbetsgivarnas krav, vilket gör att det både är efterfrågan på kockar och hög arbetslöshet i yrkesgruppen. Liknande gäller för serveringspersonal med erfarenhet, bartendrar och utbildade baristor.

För restaurangbiträden väntas jobbmöjligheterna öka, men det finns många arbetssökande till varje ledig tjänst och konkurrensen är stor. Arbetsförmedlingens prognos är att överskottet på restaurangbiträden kommer att finnas kvar även på fem och tio års sikt.

Allmänt beräknas en uppgång på arbetsmarknaden och att rekryteringarna ökar till drygt 1 300 000 under året. Men ”många av dessa jobb är av tillfällig karaktär” påpekar Arbetsförmedlingen.

Källa: ”Var finns jobben?” Arbetsförmedlingen 2014.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här