Nyheter Kongress
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Förslag: De här kan leda HRF

Nu har valberedningen lämnat sitt förslag till ny förbundsledning för Hotell- och restaurangfacket. Här finns både nya och gamla ansikten.

Publicerad 9 oktober 2014

Uppdaterad 14-10-10 8:50 

Till ny förbundsordförande föreslår valberedningen Therese Guovelin, i dag vice ordförande för HRF.
– Jag är oerhört glad, det är en ära att vara valberedningens förslag. Jag är jättetaggad inför uppgiften att få vara med och leda förbundet i en ny roll. Det känns som att de senaste årens arbete tillsammans med alla aktiva har gett resultat, nu har det vänt och HRF ska bli ännu starkare, säger Therese Guovelin.

Nominerad till förbundsordförande är även Anders Korphed från avdelning Väst. I dag är han ledamot i både förbundsstyrelsen och avdelningsstyrelsen.
– Att ha medlemmarnas förtroende är en fantastisk känsla, säger Anders Korphed om nomineringen.  

Som vice ordförande föreslås Pim van Dorpel, i dag ombudsman på förbundskontoret i Stockholm. Men även här finns det fler nominerade kandidater. De är Jenny Bengtsson, ordförande Stockholm-Gotland, Per Persson, ombudsman på förbundskontoret, Erika Flodin, ordförande Väst och Anders Korphed, ledamot i förbundsstyrelsen från avdelning Väst.      

Till avtalssekreterare föreslår valberedningen Malin Ackholt, som har posten i dag. Det finns inga andra kandidater nominerade som avtalssekreterare. 

Valet av ny förbundsledning sker på Hotell- och restaurangfackets kongress som hålls i Visby mellan den 7 och 11 november.

Valberedningens förslag till förbundsstyrelsen, ordinarie ledamöter

  • Tural Kokulu, avdelning Väst.
  • Jenny Bengtsson, avdelning Stockholm-Gotland.
  • Bassem Majid, avdelning Stockholm-Gotland.
  • Jeanette Synnergren, avdelning Syd.
  • Marie Abrahamsson, avdelning Sydost.
  • Mattias Westbrand Emilsson, avdelning Nord.
  • Stefan Andersson, avdelning Mitt.
  • Rebecca Wallin, avdelning Karlstad. 

Utöver valberedningens förslag finns ett tjugotal nominerade kandidater till ordinarie ledamöter i förbundsstyrelsen. Valberedningen har även tagit fram förslag på suppleanter till styrelsen samt revisorer och revisorssuppleanter.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här