Nyheter omorganisation

Förhandling om nya roller på UKK

En stor omorganisation planeras på Uppsala Konsert & Kongress, och hela teknikavdelningen föreslås försvinna. Nu ska HRF förhandla kring de restauranganställdas roll i den nya organisationen.

Publicerad 6 september 2021
Förhandling om nya roller på UKK
Uppsala Konsert & Kongress går igenom en omorganisation. Foto: Magnus Hörberg/UKK

Kommunalägda Uppsala Konsert & Kongress, UKK, har meddelat att de ska lägga ner sin teknikavdelning, vilket innebär att 13 tjänster, däribland scentekniker och musikproducenter, försvinner. I stället ska teknikpersonal hyras in vid behov, och i vissa fall ska köks- och städpersonal fylla luckorna, skriver tidningen Kollega.

Unionens fackklubb på UKK är kritisk till omorganisationen. Före sommaren avslutades förhandlingar mellan facket och arbetsgivaren i oenighet.

Bassem Majid. Foto: Melker Dahlstrand

Omorganisationen innebär inte att några av tjänsterna på HRF:s avtalsområde försvinner. Däremot kommer de att organiseras på nytt sätt. Det skriver UKK:s vd Henrik Lillsjö i ett mejl.
– Vår restaurangverksamhet kommer att ingå i en ny avdelning under en ny chefsroll. Det åligger den avdelningen, dess chefer och medarbetare att tillsammans skapa effektiva och välfungerande arbetsrutiner. Huruvida det kommer påverka fördelning av arbetsuppgifter i framtiden kan vi inte svara på i dag.

Nu ska HRF och UKK förhandla om omorganisationen. Det berättar Bassem Majid, kassör på HRF:s avdelning Mälardalen.
– Arbetsgivaren har påstått att omorganisationen inte berör våra medlemmar alls, men jag har fått en förhandlingsframställan angående omorganisation. Jag inväntar kompletterande underlag från arbetsgivaren. Om våra medlemmar ska utföra arbetsuppgifter utanför avtalsområdet så berör det oss i allra högsta grad.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här