Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Flera inbetalningskort förvirrar HRF:are

I nästa vecka är det dags att betala räkningarna. Då gäller det för HRF:arna att kolla noga på inbetalningskorten från fack och a-kassa. Sedan två månader tillbaka ska avgifterna sättas in på olika konton, något som många har missat.

Publicerad 22 augusti 2008

Tidigare fick HRF-medlemmen ett inbetalningskort på en summa som var både fackavgift och a-kasseavgift.
Men under våren delade fackförbund och a-kassa på sig och började skicka separata inbetalningskort.

Förbundet har kvar sitt gamla bankgirokonto, medan a-kassan har skaffat ett eget. Många av HRF:s medlemmar har dock fortsatt att betala in båda avgifterna till Hotell- och restaurangfackets konto.
– De är vana att betala in till vårt bankgiro och har det kanske inlagt i sin internetbank, säger HRF:s ekonomichef Rolf Jerling.

Hittills har ett tusental felaktiga inbetalningar upptäckts och rättats till. Men mörkertalet är stort. Många upptäcker inte sitt misstag förrän a-kassan, som inte fått pengarna, skickar ut en påminnelse.

HRF har svårt att spåra en inbetalning, eftersom de flesta betalar in samma summa, 397 kronor, i a-kasseavgift.
– Vi får söka manuellt och hoppas på att de i bästa fall lagt in OCR-numret, sitt personnummer eller medlemsnumret.

De 20 000 medlemmar som har autogiro berörs inte av problemet.

De olika avgifterna
Avgift till Hotell- och restaurangfacket
?Ett inbetalningskort kommer varje månad.
?Summan är 145 – 295 kronor beroende på inkomst.
?Pengarna sätter du in på bankgiro 288-2496

Avgift till Hotell- och restauranganställdas a-kassa
? Inbetalningskorten kommer för tre månader åt gången.
? Det finns två olika avier för varje månad. De flesta ska använda inbetalningskortet med den högre summan på 397 kronor.
? Pengarna sätter du in på bankgiro 278-8073

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här