Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Fler konkurser i mars

Under mars ökade konkurserna bland landets hotell och restauranger. Tecken tyder dock på att bättre tider är på väg.

Publicerad 4 april 2012

Ett tag såg det ut som om hotell- och restaurangbranschen skulle klara sig ifrån den stora konkursuppgång som drabbade många andra branscher i början av året. I mars vände dock trenden och konkurserna blev fler igen. Hittills i år har 135 hotell och restauranger gått omkull, vilket är 7 procent fler än under första kvartalet 2011.

Konjunkturtecken tyder dock på att nedgången inte behöver bli långvarig, enligt kreditupplysningsföretaget UC.
– Vi kommer nog att se en fortsatt hög konkursnivå ytterligare en tid innan ekonomin tar fart ordentligt. Positivt är att det främst är mindre och nystartade företag som ligger bakom konkurserna. Stannar det vid detta har vi i Sverige klarat oss väl genom den här lågkonjunkturen, säger UC:s marknadschef Roland Sigbladh.

Ett positivt tecken är restaurangernas försäljningssiffror. Enligt Restaurangindex, som tas fram av bland annat SHR, fortsätter försäljningen att stiga med obruten kurva. I februari ökade den med 5,2 procent jämfört med samma månad förra året. Bäst gick det för nöjesrestauranger, pubar och barer där försäljningen steg med 7,1 procent i februari.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.