Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Branschen går mot konkursströmmen

Samtidigt som konkurserna blir allt fler i landet, visar hotell- och restaurangbranschen fortfarande positiva siffror. Handeln har nu gått om som den mest konkursutsatta branschen.

Publicerad 7 mars 2012

Konkurserna ökar just nu kraftigt i landet, visar statistik från kreditupplysningsföretaget UC. Hittills i år har antalet företagskonkurser ökat med hela 11 procent jämfört med förra året. Mest drabbade är transportsektorn, fastighetsbranschen och bevakningsföretagen, men även handeln och byggindustrin ser konkurserna öka. Nu varnar UC för att lågkonjunkturen kan vara på väg in i en ny svacka.
– Fler konkurser i transport- och byggbranschen brukar vara tidiga indikatorer på en konjunkturförsvagning, och mycket talar för att vi nu ser en ny dipp under den här lågkonjunkturen, säger UC:s marknadschef Roland Sigbladh.

Hotell- och restaurangbranschen är än så länge det positiva undantaget i statistiken. Hittills i år har 79 hotell och restauranger gått omkull, vilket är 4 procent färre än samma period förra året.
Hotell- och restaurangbranschen är därmed inte längre den mest konkursutsatta branschen. I stället har detaljhandeln övertagit den platsen.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här