Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Fler jobb på hotell och restauranger

Jobben inom hotell- och restaurangbranschen fortsätter att öka, enligt Arbetsförmedlingens senaste prognos.

Publicerad 10 december 2014

Det har blivit allt fler jobb inom hotell- och restaurangsektorn de senaste åren, och arbetsgivarna tror att jobben kommer att fortsätta öka under 2015. Det visar Arbetsförmedlingens nya prognos ”Arbetsmarknadsutsikterna hösten 2014”.

Fyra av tio företag inom hotell- och restaurang räknar med en ökad efterfrågan under det kommande vinterhalvåret. Under sommarhalvåret 2014 uppgav fler av branschens arbetsgivare att efterfrågan på arbetskraft ökade, och färre att den minskade, jämfört med åren innan.

Nya jobb har framför allt tillkommit inom områden som är beroende av hushållens konsumtionslust, som hotell- och restaurang samt handel, skriver Arbetsförmedlingen.  

Sysselsättningen beräknas dock öka på hela arbetsmarknaden, med 105 000 personer på två år. Jobben ökar framför allt i storstadsregionerna. Arbetslösheten minskar något, från 8 procent i år till 7,7 procent 2016.  

Så många fler jobb blev det

Från juli till september i år var antalet sysselsatta i hotell- och restaurangbranschen närmare 170 000 personer, vilket var 5 000 fler än samma period förra året. 2013 ökade antalet med omkring 9 000 personer, jämfört med året innan. 

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.