Nyheter Startsidan
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Fler branschföretagare vill anställa

Den privata tjänstesektorn, där hotell och restauranger ingår, visar klara tecken på återhämtning. Det skriver företagsförbundet Almega i sin Tjänsteindikator för sista kvartalet 2009.

Publicerad 8 december 2009

Ökad sysselsättning, färre verkställda varsel och brist på arbetskraft i vissa yrkesgrupper. När företagarförbundet Almega presenterade sin prognos för fjärde kvartalet i år, visade flera kurvor uppåt.

Bland annat ökar andelen företagare som planerar att ny- eller återanställa under den närmaste tiden. Det gäller även hotell- och restaurangföretagarna. Elva procent säger att de planerar att öka sin sysselsättning under det sista kvartalet 2009.

Men trots att många branscher uppvisar flera tecken på återhämtning, tror Almega att även början av nästa år kommer att bli tuff för tjänstesektorn.
– Trots att det ser relativt ljust ut för tjänstesektorn gör vi bedömningen att neddragningar ändå kommer att verkställas i viss omfattning under det närmaste året, säger Lena Hagman som är chefekonom för Almega.

Fakta: Om Almega

Almega är arbetsgivar- och intresseorganisation för de svenska tjänsteföretagarna, och har runt 9 700 medlemsföretag fördelade på sju förbund. Tjänsteindikatorn presenteras fyra gånger om året.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här