Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Fick ut 28 500 kronor – i småpengar

Ombudsmannen hjälpte medlemmen att kräva 28 500 kronor i utebliven lön. Och arbetsgivaren betalade ut pengarna - till stora delar med myntrullar.

Publicerad 30 mars 2004

En ombudsman i Hotell- och restaurangfacket ska inte bara förhandla och hjälpa sina medlemmar utan även hålla sig i form. Det gäller att orka bära ut lönepengarna från krogen.

En pizzabagare blev osams med restaurangägaren och vände sig till facket för att få hjälp. Pizzabagaren hade inte fått ut lönehöjningen och ingen semesterersättning.
Ombudsmannen räknade ut att medlemmen skulle ha 28 500 kronor.
Restaurangägaren gick med på det, men krävde att pizzabagaren personligen kom och hämtade pengarna på restaurangen. Nu var medlemmen rädd för sin förre chef, så ombudsmannen och pizzabagaren bestämde att de tillsammans skulle gå till krogen och hämta pengarna.

Men medlemmen dök aldrig upp. Till slut sa krögaren att ombudsmannen fick kvittera ut pengarna och sedan försvinna.
Sagt och gjort. Pengarna räknades. Det tog tid. Krögaren hade nämligen en stor del av pengarna i myntrullar för 50-öringar och 10-kronor.

Ombudsmannen undertecknade kvittot och fick en vit plastpåse med 28 500 kronor i småvalörer. En påse som vägde bly, men vad gör man inte för sina medlemmar. När ombudsmannen körde ifrån pizzerian dök medlemmen upp runt hörnet. Det var en rädd men tacksam medlem som fick skjuts hem med sina pengar.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.