Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Fick för låg lön – och papper på det

Under ett drygt år fick en anställd på en pizzeria i Falkenberg för låg lön och varken ob- eller semesterersättning. Nu stämmer Rättskyddet arbetsgivaren på 220 000 kronor.

Publicerad 27 mars 2006

Den 26-årige Falkenbergsbon tyckte att det var konstigt att han inte fick någon semesterersättning på sitt jobb på en pizzeria. När han vände sig till Hotell- och restaurangfacket upptäcktes att mannen fått för låg lön under ett drygt år.
– På hans lönepapper stod att han bara hade tjänat 60 kronor i timman. Dessutom hade han varken fått ob-ersättning eller övertid. Och pizzerian har avtal med HRF, säger ombudsman Patrik Bohman.

Facket försökte förhandla med mannens arbetsgivare, men utan resultat. Nu stämmer LO-TCO Rättsskydd pizzeriaägaren på 220 000 kronor för utebliven lön, ob- och semesterersättning.

Patrik Bohman tror att det inte ska bli några problem för att få ut medlemmens pengar.
– Nej, han har fått lönespecifikationer med den felaktiga lönen. Problemet skulle vara om företaget går i konkurs, då får han bara ut 150 000 från lönegarantin.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här