Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Fick för låg lön – och papper på det

Under ett drygt år fick en anställd på en pizzeria i Falkenberg för låg lön och varken ob- eller semesterersättning. Nu stämmer Rättskyddet arbetsgivaren på 220 000 kronor.

Publicerad 27 mars 2006

Den 26-årige Falkenbergsbon tyckte att det var konstigt att han inte fick någon semesterersättning på sitt jobb på en pizzeria. När han vände sig till Hotell- och restaurangfacket upptäcktes att mannen fått för låg lön under ett drygt år.
– På hans lönepapper stod att han bara hade tjänat 60 kronor i timman. Dessutom hade han varken fått ob-ersättning eller övertid. Och pizzerian har avtal med HRF, säger ombudsman Patrik Bohman.

Facket försökte förhandla med mannens arbetsgivare, men utan resultat. Nu stämmer LO-TCO Rättsskydd pizzeriaägaren på 220 000 kronor för utebliven lön, ob- och semesterersättning.

Patrik Bohman tror att det inte ska bli några problem för att få ut medlemmens pengar.
– Nej, han har fått lönespecifikationer med den felaktiga lönen. Problemet skulle vara om företaget går i konkurs, då får han bara ut 150 000 från lönegarantin.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.