Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Fem procent färre konkurser under 2009

Nästan 7 000 svenska företag i konkurs, en fjärdedel fler än under 2008. Så ser facit ut för 2009, enligt kreditupplysningsföretaget UC. Hotell- och restaurangbranschen var en av få vinnare.

Publicerad 8 januari 2010

Under 2009 steg antalet företagskonkurser med hela 25 procent jämfört med 2008. Sammanlagt begärdes 6 899 svenska företag i konkurs under året. Allra hårdast drabbades transportindustrin och fastighetsföretagen, med konkursökningar på 41 respektive 38 procent. Men i hotell- och restaurangbranschen minskade i stället konkurserna med 5 procent under 2009.
– Hotell- och restaurangbranschen visar lägre konkurssiffror än de flesta andra branscher. Många privatpersoner har genom skattesänkningar och det låga ränteläget extra mycket pengar i plånboken, något som gynnar såväl detaljhandeln som hotell- och restaurangnäringen, säger UC:s marknadschef Roland Sigbladh.

UC förutspår att konkurserna kommer att fortsätta att öka i landet även under 2010, dock i betydligt mindre grad.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här