Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Federley vill köpa salladsbaren i Göteborg

Centerpartiets riksdagsledamot Fredrick Federley är intresserad av att köpa salladsbaren Wild 'n' Fresh i Göteborg.

Publicerad 13 februari 2007

Riksdagsmannen Fredrick Federley har länge kritiserat Hotell- och restaurangfackets blockad av salladsbaren Wild ’n’ Fresh.

När salladsbarens ägare i förra veckan bestämde sig för att sälja företaget är Fredrick Federley en av de tänkbara köparna. Vinner han budgivningen planerar han att fortsätta driva rörelsen vidare – utan kollektivavtal. Han vill dock ha personalen, i dag en anställd, kvar.

Hur mycket är det här ett politiskt statement från din sida och hur mycket är vanligt affärs-tänk?
– Det är ungefär fifty-fifty, säger Fredrick Federley. Det politiska är ju av samma skäl som att jag inte engagerade mig i blockaden av förskolan på Lidingö. Där ville de anställda ha avtal. På Wild ’n’ Fresh vill de anställda inte ha avtal och då ska de inte behöva det.

Affärsmässigt sett tror Fredrick Federley också på idén.
– Wild ’n’ Fresh är Sveriges mest kända salladsbar så det har blivit ett väldigt starkt varumärke.

Fredrick Federley och hans affärspartner, PR-kvinnan Dominika Percynski, har även planer på att starta en kedja av salladsbarer under namnet »Wild´n Fresh by Federley/Percynski«.
– Blir det av kommer vi att driva företaget seriöst. Vi kommer att behöva ta lån för det här så vi har inte råd att sköta det dåligt.

Fredrick Federley och Dominika Percynski planerar dock inte att byta karriärerna inom politik och PR mot ett liv bakom salladsdisken.
– Nej, vi kommer inte att vara så »hands-on«. Jag sitter ju i riksdagen och Dominika driver redan egna företag, säger Fredrick Federley.

Läs mer:
Salladsbarens ägare ska sälja företaget. Läs mer här >>
Till Politikerbloggen (nytt fönster) Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här