Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Farlig arbetsmiljö för många unga

Många unga anställda i hotell- och restaurangbranschen får ingen ordentlig introduktion på arbetsplatsen. Det visar Arbetsmiljöverkets årliga granskning.

Publicerad 12 november 2008

I somras besökte Arbetsmiljöverket cirka 700 arbetsplatser med många unga anställda. Målet med undersökningen var att granska företagens rutiner för att ta emot och informera sommarjobbare. Sämst var det i hotell- och restaurangbranschen, där över hälften av de besökta arbetsplatserna fick anmärkningar.

Ing-Marie Bjurstedt, projektledare på Arbetsmiljöverket, är inte förvånad.
– Det finns många små företag i hotell- och restaurangbranschen, och vi vet sedan tidigare att småföretagare ofta har lite sämre kunskap om reglerna än stora företag. Små företag behöver ofta mer information.

Bristen på ordentliga introduktioner kan göra att unga nyanställda riskerar att skada sig på jobbet, säger Ing-Marie Bjurstedt.
– De måste få information om hur de ska arbeta på ett säkert sätt så att de inte skadar sig, exempelvis på farliga maskiner.

I år var tredje gången som undersökningen gjordes. Nytt för i år var att inspektörerna också tittade efter andra brister i arbetsmiljön. Cirka 200 hotell och restauranger fick besök.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här