Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Facklig oro inom Accor

Accor är en av världens största arbetsgivare inom hotellbranschen. Men koncernens framtidsplaner får de Accor-anställdas fackförbund att oroa sig.

Publicerad 5 januari 2010

Jättekoncernen Accor tänker dela upp sig i två separata bolag, varav ett enbart för verksamheten inom hotell- och restaurangsektorn.
Accor har även planer på att sälja hotellfastigheter och bara ägna sig åt själva driften samt att släppa in franchisetagare i några av hotellkedjorna.

Det här oroar de fackförbund som organiserar Accor-anställda runt om i Europa. Vid mötet Accor European Works Council (EWC) i höstas så varnade förbunden för att de förmåner som förhandlats fram riskerar att försvinna om arbetsgivaransvaret hamnar på enskilda företagare.

Internationella fackorganisationen IUL är också bekymrade över utvecklingen. ”Det här är en serie av beslut som kan sluta med att en av hotellsektorns största arbetsgivare förvandlas till ett tomt skal” skriver IUL.

Om Accor

Accor har över 4000 hotell och finns i 90 länder. I Sverige finns cirka 20 hotell från koncernens hotellkedjor Ibis, Formule1 och Novotel.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.