Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Facket hjälper till i Indonesien

Rent vatten och hälsovård är viktigast just nu. Det konstaterar den hjälpgrupp som det indonesiska hotell- och lantarbetarfacket har skickat till Aceh-provinsen i Indonesien.

Publicerad 18 januari 2005

Det oberoende facket i Indonesien, där livsmedelsarbetare, lantarbetare och hotell- och restaurangfolk är med, beslutade sig genast för att hjälpa till efter jordbävningen.
Den fackliga hjälpgruppen är vad man vet det enda som arbetar helt oberoende av den indonesiska militären.

Nu finns hjälpgruppen på plats i Meulaboh, som ligger i ett av de värst drabbade områdena. Här bor mest fiskare och plantagearbetare.

I fackets hjälpgrupp ingår en läkare, flera sjuksköterskor, en ingenjör, en livsmedelstekniker, en informatör och en chaufför.
De har nu besökt tre plantager, där man normalt odlar palmolja. Förstörelsen är stor.
– Det främsta behovet här är rent vatten och medicinsk hjälp, rapporterar hjälparbetarna till det internationella facket IUL, unionen för livsmedels, hotell- och restaurang och lantarbetare.

De har fått igång ett litet vattenreningsverk. En hälsocentral har också kommit igång. Där har man startat vaccinationer mot kolera och stelkramp. Dessutom får de överlevande hjälp med att bearbeta sina upplevelser.

Två av plantagerna är statligt ägda, en ägs av det belgiska företaget Socfindo. Arbetsgivarna har öppnat en klinik för de fast anställda arbetarna, men den är inte till för tillfälligt anställda. Därför har den fackliga hjälpstyrkan särskilt inriktat sig på dem.

Läs mer:
HRF ger 100 000 kronor till Asien. Läs mer här>>

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här