Nyheter uppsökeri

Facket besöker hotell i väst

Denna vecka är Hotell- och restaurangfacket Väst ute på hotellarbetsplatser runt om i avdelningen. Syftet är att värva, organisera – och att träffa medlemmarna efter pandemin.

Publicerad 13 oktober 2021
Facket besöker hotell i väst
Daniela Larsson, Eva-Lotta Ramberg och Gisela Kilder besöker hotell Liseberg Heden under avdelningens hotellvecka. Foto: Julia Sjöberg

Solen skiner över Göteborg när Gisela Kilder, Daniela Larsson och Eva-Lotta Ramberg går in på hotell Liseberg Heden. Här, i konferensrummet ”Spinrock”, har ett tiotal anställda på hotellet, de flesta HRF-medlemmar, samlats.
– Vad roligt att se så många här! säger Gisela Kilder och packar upp dator och papper.

Hon jobbar själv på hotell och sitter med i styrelsen för HRF:s avdelning Väst, där det är ”hotellvecka” denna vecka. Förtroendevalda, som Gisela och Daniela, och ombudsmän som Eva-Lotta, är ute och träffar anställda på hotell runt om i avdelningen.

Sammanlagt ska runt 50 hotell få besök under veckan. Syftet är att värva nya medlemmar till förbundet och att organisera redan befintliga, men också att träffa folk, säger Gisela när mötet är över.
– Under pandemin har vi ju inte kunnat vara ute på arbetsplatser, så det är jättekul att få träffa folk igen. Vi har fått ett väldigt positivt bemötande.

Även tidigare år har avdelningen haft en särskild vecka där de fokuserat på hotellanställda, fast då främst städare. I år har de vidgat projektet till att gälla alla typer av anställda på hotell, berättar Gisela.
– Vi vill ju inte nå bara en del, utan alla som jobbar.